Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

YLE:n netti-TV

YLE avasi oman netti-TV:nsä tänään tms. Kokemusten perusteella palvelu on todella hyvä. Edellinen lause oli hieman sarkastinen sillä sivu lagittaa kuten vanhaan hyvään aikaan oli tapana.
Yhden hyvän puolen keksin palvelusta. Mikäli haluaisin kuunnella YLEX:ää töissä sekin on nyt mahdollista, mutta todennäköisesti en jaksa vaivautua. Tietty, jos joku ohjelma jää väliin sen voi käydä katsomassa sivustolta (mikäli se nyt on mahdollista, kun sivustoa ei pääse käyttämään jumien vuoksi).

Paljosta vetoa, kun kokeilen palvelun toimintaa kotona Linuxilla, mikään ei pelaa? Taattua YLE-laatua rohkenen epäillä. Hyvä jos sen saa toimimaan edes Wintoosalla. Itselläni oli hirveitä vaikeuksia elävän arkiston kanssa. En edes muista sainko toimimaan. Softa heitti ihanaa mediaplayer poikkeusta tms. vaikka ohjelmien piti olla oikeata versiota.

[Kurkistus>] Eipä siellä ollut sen dokkarisarjan edellistä jaksoa, joka jäi tiistaina katsomatta. Olen ilmeisesti jonkin sortin väliinputoaja, kun mikään ei koskaa mätsää. Eikä mene hermot! Pitäisi vain pysytellä mainstreamin puolella niin kaikki tapahtuisi paljon helpommin. [Lataan Justin Timperlakea kasettipesään].

Ja se luvattu Linux-osuus. Radiot eivät lähteneet toistumaan ja TV-ohjelmat kaatoivat selaimen. Ei jaksa ihmetellä. YLE lupaa FAQ-sivustoillaan, että osaa ohjelmia voisi toistaa jopa Linuxilla ja mainitsevat muutaman softan joilla se onnistuisi. Ohjeita kuinka tämä toteutetaan ei ole ymmärrettävistä syistä. Omien kokemusten perusteella kyseiset ohjelmat kaatuvat mikäli lähetys sisältää DRM:ää. Jos kaikki ohjelmat sisältävät DRM-suojattua virtaa, ei niitä voi katsoa Linuxilla. Muna - kana.

Juups, Ubuntun repositoryt eivät enää toimineet. Onkohan tuki loppunut jo näin vanhasta distrosta? Uuden päivitys vaatisi taasen liikaa työtä. Ehkäpä sitä saa nyt aikaiseksi. Tai sitten ne kärsivät vain tilapäisestä mielenhäiriöstä.

Tunnisteet: ,