Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Älkää päivitelkö pliis!

VAROITUS: Seuraa tuhraantuneen ihmisen vuodatusta!

Ohjelmistojen nykyinen päivitystahti alkaa olla jo liikaa. Käytän esimerkkinä LastFM ja iTunes ohjelmia, joita käytän yhdessä. Melkein joka viikko tulee jompaan kumpaan ohjelmaan päivitys. Yllättäen ne eivät taasen pelaa yhteen, mutta yksinään toimivat ihan OK. En edes lataa päivityksiä heti niiden valmistuttua vaan myöhemmin, kun rohkeimmat ovat jo kokeilleet niitä. Silti ohjelmat menevät yllättävän usein rikki. Ehkä joka kolmas päivitys rikkoo jotain. Tätähän me haluamme. Päivityksiä tiheään tahtiin ja rikkinäisiä softia. Jihuu!

Kyseiset ohjelmat harrastavat päivityksiä liian usein liian pienistä syistä. Kenellä kiinnostaa saada softasta 7.1.5.36 ja 7.1.5.38 versiot, jossa versio 36 lisää kokonaisarvostelun tähtinä levyn kansikuvan alle ja 38 versio lisää tähtiin värit. Ei riitä syyksi tehdä uutta versiota julkiseen automaattiseen jakeluun.

Toinen seikka on, että linux versiota ei päivitetä. On kiva huomata softan menneen osittain rikki protokollaan tehdyn muutoksen vuoksi, mutta Linux softassa ei vain päivitystä näy. Softa on vielä heidän itsensä tekemä, joten luulisi kaikkia softan haaroja ylläpidettävän? Sama pätee Googlen Picasaan. Windows versiossa on pari kivaa lisämaustetta, mutta Linux versiota ei ole päivitetty varmaan vuoteen. Jättäisivät tekemättä koko version, jos eivät ole aikeissa ylläpitää sitä.

Kaiken lisäksi lähetin LastFM:lle palautetta, kun pääsin sisään erään toisen käyttäjän sessioon. Väittivät, että samaa konetta käyttävät muutkin käyttäjä. Ai minun työkonetta? Just joo niin. Lähetin heille vastauksen asiaan, joka tipahti voidiin. Ticket already handled. Muutenkin alkuperäinen vastaus oli erittäin negatiivissävytteinen. Yo little fucker! You know nothing about technology. Let us do our work. Our system have never malfunctions... Pitäkää roskanne.

Löisinpäs bugin viimeisimpään ongelmaan. LastFM:ssä on mahdollisuus valita polku, jossa oleva musiikki scrobblataan. Tämäpä ei enää toimi, jos polkuun lisäätään musiikkia s.o kansioita. Kansio on kyllä valittu, mutta LastFM ei silti suostu scrobblaamaan musiikkia sieltä. Kun täppää käytää pois päältä ja laittaa takaisin päälle lisätyn kansion kohdalta, johan lähtee lentoon. Ongelma ratkaistu. Luulisi tapauksen olevan testattu ennen julkaisua, koska se on noin perustapaus. Ilmeisesti liian vaikeaa? Arvatkaapa raportoinko tuosta heille sillä eihän heidän softissaan ole koskaan mitään vikaa? Mikäli pääsen toisen kerran toisen tunnuksella sisään, arvatkaapa teenkö tuhojani? En tietenkään, koska eihän tälläistä ole ikinä eikä voi tapahtua heidän mukaansa.

Hyvät ohjelmistoihmiset älkää päivitelkö ohjelmistoja ellei ole ihan pakko. Jos on pakko, julkaiskaa hieman myöhemmin/harvemmin ja testatkaa ne nyt kunnolla. Kiitos! Ei jaksa olla jatkuvasti värkkäämässä ja etsimässä vikoja, että miksi tämä ei nyt toimikaan. Huoh!

Tunnisteet: