Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Nokia Sports Tracker

Sain lainaksi Nokian LD-3W BT GPS mokkulan. Täytyy kokeilla onko siitä mihinkään ja kannattaisiko ehkä hommata puhelin, jossa olisi GPS jo valmiina. Mokkula on tietty tarkempi ja jos se kerää liikaa häiriötä, GPS ei kännykässä ole tarpeen olettaen se kerää vielä enemmän häiriötä.

Itse asiaan. Pysyn kartalla jopa bussissa, joten laite taitaa toimia. Vaimo on innostunut juoksemisesta, joten pääasiallinen syy on kokeilla miten laite toimii lenkillä ja saako laitteesta tarpeeksi dataa kuntoilijalle.

Otin avuksi Nokian Sports Tracker -ohjelman, joka vaikuttaa erittäin hyvältä Nokian tekemäksi (palvelu + nettisivut sillä yleensä nettipuoli kusee). Ohjelma mittaa harjoituksen aikaa, kuljettua matkaa, nopeutta ja näyttää reitin. Vasemmanpuoleinen kuva on "harjoituksen" ajalta ja jälkimmäinen on nettisivuilta, jonne ohjelma uppii harjoitusdatan halutessa (sen voi myös exportoida ja importoida ettei kerry datakuluja). Kaiken saman datan näkee puhelimessa olevalla sovelluksella paitsi reitin kartalle yhdistettynä. Eihän sillä ominaisuudella tee mitään, mutta se näyttää hyvältä silmälle. Varmaan se tullaan liittämään sovellukseen, kunhan jonkinlainen integraatio saadaan tehtyä Nokia Maps -sovellukseen? Luulis ettei se ole kovin vaikeaa tai sitten on? Ohjelma näyttää myös hirveästi kaiken näköistä graafia harjoituksen etenemisestä suhteessa eri näköisiin variaabeleihin kuten reitin korkeus suhteessa nopeuteen. Eihän tämmöinen tavallinen taatelintallaaja tee tiedolla mitään, mutta on hyvä, että ohjelma skaalautuu tarvittaessa ammattimaisempaankin käyttöön.

Ainoa miinus on ettei puhelin/laite/ohjelma osaa mitata sykettä. Mikäli GPS-mokkula sekoilee, kuten ensimmäisessä kuvassa on havaittavissa, vääriä pisteitä ei voi käydä oikaisemmassa vastaamaan todellisuutta. On perin harmillista, jos 1.2 km matkalla tulee häiriötä 0.6 km (laite oli talvitakin taskussa ja maasto oli haasteellista, kuten kelikin ja filtteri säädetty tappiin. Jossain foorumeilla oli mokkulan firmiksen häkkäämisohjeita, jolla tuosta pitäisi päästä eroon :)). Mittaa sillä kierrosnopeuksia. Sama ongelma on kuulemma muissakin laitteissa ja samaa GPS-sirua kaikki käyttävät, jolloin ongelmasta ei pääse eroon edes laitetta vaihtamalla.

Ohjelma on erittäin positiivinen kokemus. Olen yllättynyt, koska mieleen tuli Nokian 5500 Sport puhelin, missä ei sporttisuutta ollut yhtään.

[Update]: Nyt minulla on käytössä Nokia N82, jossa on GPS sisäänrakennettuna. Täytyy myöntää, että toimii paljon paremmin kuin lainassa ollut ulkoinen GPS-mokkula. En tiedä syytä, sillä sen pitäisi olla juuri toisin. GPS toimii todella tarkasti ja Sports Trackeriin voi jopa luottaa. Toimii metsässä ja suurien rakennusten lähellä melkoisen moitteettomasti ja olen todella positiivisesti yllättynyt. En tiedä oliko vika aikaisemmassa ST:n softassa vai missä, kun näin hyvin alkoi toimimaan. Hienoa!

[Update2]: Joku oli väsännyt Facebook-sovelluksen/linkkauksen tms. Nokia Sports Trackeristä. Kokeilin ja sain sen näyttämään viimeisimmän lenkin. Lenkki pitää asettaa public-tilaan, jotta se näytetään sovelluksen kautta. Muuten sieltä ei näy mitään. Ymmärrettävää ja loogista.

Tunnisteet: ,

4 Comments:

At 08 joulukuuta, 2007 14:35, Blogger Marlock Birchsson said...

Saako siitä nykyään siis suoraan nettiin sen reitin? Pitänee päivittää sitten. Ite oon käyttänyt tuota kuvauskeikoilla matkan mittaamiseen, siinä se on pelannu kyllä ihan hyvin. Jos meinaat erillisen gps-mokkulan hankkia niin nokian omaa ei ole hirveästi suositeltu. E90:sen sisäinen gps on pelannut muuten ihan hyvin vaikka just takin taskussa hukkaa signaalin melko helposti..

 
At 09 joulukuuta, 2007 20:27, Blogger dalai said...

Terve,

Lataa tuolta viimeisin versio http://sportstracker.nokia.com/nts/download.jsp
ja sitten siellä on menussa upload to service niin se lataa sen sinne verkkoon. Palveluun täytyy tietty rekisteröityä, mutta se on helppoa :D

Kyllähän siinä Nokian mokkulassa on sama sirf start III siru mikä muissakin, mutta ainakaan huonolla säällä tai synkässä metsässä sillä ei tehnyt mitään. Jos joku pitää hommata, hommaan semmosen foot podin, joka laskee matkan kiihtyvyysantureilla niin tulee oikeasti tarkka matka. Ottaa sen reitin sitten puhelimelta, mutta matkan muualta.

 
At 11 joulukuuta, 2007 00:01, Blogger Marlock Birchsson said...

"Kyllähän siinä Nokian mokkulassa on sama sirf start III siru mikä muissakin, mutta ainakaan huonolla säällä tai synkässä metsässä sillä ei tehnyt mitään."

Niin sitä just yritin sanoa... Uudemmat InsSirF III tai MTK piirisarjan vehkeet pieksee tuon 100-0 niin herkkyydessä kuin virrankulutuksessa jos spekseihin ja käyttäjien kokemuksiin on uskomista :)

 
At 12 joulukuuta, 2007 12:55, Blogger dalai said...

Ahaaps,

En ole noihin uudempiin siruihin vielä tutustunut, kun en tiedä yhtään laitetta, johon sellainen olisi ympätty ja joka olisi mahdollista hankkia tähän hätään :)

 

Lähetä kommentti

<< Home