Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, tammikuuta 25, 2008

YouTube puhelimeen

Eilen uutisoitiin YouTube:n julkaisseen ohjelman, jolla voi katsella videoita puhelimella. Puhelimella näkee kaikki videot, jotka ovat normaalilla tietokoneella nähtävissä. Aikaisemminhan on ollut mahdollista nähdä vain osa videoista tunetetulla laadulla.

Tuettuja puhelinmalleja on vain seitsemän. Mikäli puhelimesi ei ole tuettu, mutta luulet ohjelman pyörivän omassa luurissasi, suuntaa näille sivuille ja lataa JAR sieltä (En viitsinyt laittaa suoraa linkkiä JAR:iin, jotta JAR:n julkaisijakin saa crediittiä). JAR:n voi asentaa omaan puhelimeen ja hyvin toimii ainakin Nokia 6290:lla. Kuten oheisesta kuvasta voi päätellä, Jarkko Ruutu se siellä tappelee. Olisin toivonut YouTubelta mahdollisuutta ladata ohjelman myös puhelimeen, jota ei ole tuettu, omalla vastuulla. Käyhän se kyllä näinkin - yksi haku Googlella and here we go again.

Videoiden laatu on suolesta ja näytää vaihtelevan videoiden välillä oletettavasti suhteessa kameran liikkeeseen. Pääasia on, että ohjelma on kaikille saatavilla ja kaikki sisäntö on tarjolla. Seuraava versio toimii paremmin ellei joku toinen kehitä parempaa ohjelmaa. Kaista on rajallinen, joten tuskinpa ilman suurempaa puskurointia ja odettelua tämä tulee tapahtumaan.

Tunnisteet: ,