Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, elokuuta 07, 2008

Nykyajan miljoonalaatikko


Miljoonalaatikko

Nykyajan miljoonalaatikko poikkeaa hieman entisajan vastaavasta. Ennen miljoonalaatikko koostui nauloista, ruuveista, pulteista, muttereista, prikoista ja muusta vastaavasta sekalaisesta tavarasta. Jotain fiksatessa laatikosta löytyi tarvittavat osat, joilla sai kaiken kuntoon. Jos ei omasta, viimeistään naapurin laatikossa oli oikea osa taikka ruuvi.

Tietokonesukupolven miljoonalaatikko koostuu kaikesta tarvittavasta sälästä kuten verkko-, audio-, video-, näyttö-, USB-kaapeleista ja latureista. Kaiken tarvittavan saa kytkettyä mihin vain tai ladattua. Laatikossa näyttää olevan myös USB-hubi, ADSL-modeemi, WLAN-dongle, muistia, muutama verkkokortti ja muuta epämääräistä sälää. Kaikkea tarvittavaa siis? Kuvasta ei oikein käy ilmi, mutta laatikko on aivan täyteen ahdettu.
Näin se maailma muuttuu vähän kerrassaan. Lapsiemme miljoonalaatikko näyttää jo aivan toiselta, mutta en osaa kuvitella mitä siellä olisi. Sittenhän sen näkee.

On minulla toinenkin miljoonalaatikko, jossa on ruuveja yms. sälää. Se on paljon pienempi kuin kuvassa oleva ja sisältää paljon vähähemmän rompetta. Kertoisiko se siitä, että jollain on peukalo keskellä kämmenttä niissä asioissa?

Tunnisteet: