Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, helmikuuta 26, 2009

Kontakteista ja muusta

Teki mieli kokeilla Ovi Contacts ohjelmaa. Ohjelma muistuttaa hyvin paljon erästä tuotetta, jonka kanssa tuli puuhasteltua muutama vuosi. Liekö samoja peruja?

Ovi contacts olisi kuin normaali kontaktit, mutta siinä näkisi kontaktin online statuksen, status viestin ja varmaan myös chatti olisi tuettu. Ainoa ongelma kokeilun kanssa on, että kukaan toinen ei käytä kyseistä ohjelmaa. Kenen tilaa siinä katselee ja chattailee, kun kaikki ovat jossain muualla? Uusia palveluja on vaikea tuoda kuluttajille, jos ei "välittömästi" saavuta kriittistä massaa.

Tästä päästiinkin itse aiheeseen. Nokia neuvottelee (tiettävästi ainakin median mukaan) Facebookin ja Skypen kanssa. Näillä sopimuksilla saavutettaisiin massaa. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että kyseisten palvelujen kontaktit voitaisiin integroida osoitekirjaan. Sopimuksen perässä myös muutkin haluaisivat osingoille esim. Yahoo, MSN, MySpaces ja Google. Mikäli tämä toteutuu alkaa kontaktit olla vaikein käytettävissä olevista sovelluksista. Ajatelkaapa valikkorakennetta, jos esim. 5-6 palveluntarjoajaa tarjoaa omia valikoitaan. Lisäksi soppaa söhivät Nokian omat Ovi viritykset. Ei kuulosta hyvältä. Kontaktit sovellus voi syödä akkua, jos sillä on 5-7 yhteyttä auki. Eihän kaikilla ole kaikki käytössä, mutta itsellä taitaisi kertyä kaikki :D.

Oliko se SE:n Xperia vai HTC:n G1 Android johon puuhasteltiin layered osoitekirjaa varmaan tästä syystä. Saa siinä layereita selata, jotta pääsee oikeaan viestimuotoon/protokollaan käsiksi :). Innovaatiolle olisi näemmä tarvetta? Hoitaisiko yksi palvelu esim. Ovi contacts kaikki yhteydet muualle, jolloin päästäisiin yhdellä yhteydellä ja konfiguroinnin voisi tehdä PC:llä. Toisella valmistajalla olisi tietenkin joku toinen ohjelma. Kuulostaa hieman vanhanaikaiselta...

Tunnisteet: ,