Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Wlan dongle

Eilen saapui wlan dongle koneeseen. Tilasin sen ja siitä se sitten tuli koneeseen ihan itsestään ja pyytämättä. Syy wlaniin on se, että saisin tietokonepöydän pois yöpöydän paikalta. Sängystä on melkoisen ahdasta nousta, kun on näinkin kompakti yöpöytä. Syy tähän järjestelyyn on se, että kaapelille ei ole sopivaa rööriä oikealla tietokoneen sijoituspaikalla. Minulla on valmiiksi wlan router, mutta donglea en ole tullut hankkineeksi, kun en oikein tiedä mikä tuohon linukkaan uppoaisi helposti. Koska mikään ei uppoa helposi nyyssien ja forumeiden perusteella, heitin kolikkoa ja hommasin USB-donglen.

Virittelin donglen wintoosaan ihan testimielessä, josko se toimisi heittämällä. Toimihan se NOT. Ei ollut niin helppoa kuin kuvittelin. Ensiksikin manuska oli saksaksi. Kyllähän jokainen osaa saksaa. Lisäksi CD:n mukana toimitettu manuska oli nimeltään User Guide, mutta sisältö oli saksaksi. Asentamaan kuvien perusteella (ihan perinteinen proseduuri). Kaikki meni ok, buuttia tietenkin, mutta donglen konfiguraatio-ohjelma ei suostunut käynnistymään. Ihanaa! Vihaan muutenkin konffausta yli kaiken, koska se on minusta täysin ajan hukkausta. Lopulta oli mennä hermot ja olin jo tilata Macin, koska wintoosaa pitää buuttailla joka ikisessä välissä ja sen käynnistyminen kestää seitsemän tuntia.

Lopulta menin nöyrästi internetin ihanille aalloille ja hain vähän tuoreempaa ajuria. Johan alkoi kulkea ja konfigit sain tehtyä. Nyt pelittää. Miksi ihmeessä paketin mukana ei tule oikeita ajureita? Te saksalaiset olette niin tarkkoja kaikesta, mutta miksi että tässä tapauksessa?

Ensi viikonloppuna tai joskus urakkana on laittaa dongle linukkaan, jotta siitä on hyötyä. Wintoosaa tulee starttailtua noin kerran kuussa, kun Ada haluaa pelata Muumi- tai Pelle Hermanni-peliä. Active-X on maailman paras keksintö!

Tunnisteet: