Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Kännykkä massamuistilaitteena Linuksissa

Kännykkä toimii linuksissa massamuistilaitteena ilman konffausta. Kaikkihan tämän jo tietävät, mutta kokeilin itse vasta eilen. Olen aikonut kokeilla kyseistä juttua jo pari vuotta, mutta koska olen saamaton en ole kokeillut aikaisemmin.

Kännykkä toimii massamuistina ihan kuten USB-tikku. Kaapeli kiinnitetään puhelimeen ja tietokoneen USB-porttiin. Ubuntu mounttaa puhelimen automaattisesti USB-muistina koneelle, kunhan vain muistaa klikata puhelimen näytöstä USB-tilan aktiiviseksi. Mikäli automaattinen mounttaus ei onnistu, se on helppoa tehdä käsin mount /dev/sda[usb port number] /mnt/MyGreatStick.

Seuraavaksi drag and drop dataa puhelimen muistikortille/lta wintoosan tyyliin. Huomio! Mikäli yrität tuhota dataa tikulta Ubuntussa Move data to trash (itse en ainakaan löytänyt delete vaihtoehtoa saati roskista mistään), tieto ei poistu tikulta vaan se siirretään tikulla olevaan .Trashxxx kansioon jota GUI ei näytä. Tässä on jälleen yksi syy olla käyttämättä GUI:ta.

Kännykässä oleva 1Gt:n muistikortti riittä ihan hyvin datan siirtoon eri koneiden välille. Ei tarvitse polttaa romppuja turhaan. Ominaisuuden käyttö vaatii tietenkin, että puhelin tukee massamuistitilaa, mutta eiköhän ne kaikki tue nykyään.

Tämän pitäisi toimia windowsissakin. En vain ole voinut todentaa tätä, sillä koneellani on aina valmiina puhelimen ajurit. Tilaa pitäisi voida kokeilla ns. puhtaalla koneella, jotta toiminnan voisi verifioida geneerisillä USB-massamuistiajureilla.

Tunnisteet: ,