Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Mitään en ole ottanut

Dopingissa pätee aina sama sääntö: Mitään en ole ottanut, en myönnä ellen jää kiinni housut kintuissa tai jos sittenkään. Tässä eräs todiste siitä [via Kaleva].

En tarkoita sitä, että kaikki huhut pitäisi heti myöntää tosiksi. Tuntuu vain uskomattomalta, että suomalaisten dopingista kuultiin ensimmäistä kertaa Lahden MM-kisojen aikaan vaikka käyttö oli järjestelmällistä ja erinäisiä asioita oli tullut esille jo ennen sitä. Edes EPO:n käyttöä kyseisissä kisoissa ei myönnetä vaikka raportissa todettiin plasmalaajentajia käytetyn EPO:n peitteenä tms. en muista tarkasti. Jotenkin kiertoilmauksin se oli siellä sanottu.

Asiaa on ilmeisen vaikea myöntää, kuten lukuisat selitykset dopingaineen joutumisesta elimistöön kertoo. Polku kansan suosikista räkäkupiksi on yllättävän lyhyt ja jyrkkä. Kyseessä on vähän kuin japanilaisten kasvojen menetys. Jos on urheillut 20 v. ja kaikki mitä on saavuttanut ja mitä varten on vaivaa nähnyt, pyyhitään pois yhdessä yössä, ei kuulosta kovinkaan houkuttavalta. Varsinkin kun kaikki muutkin kollegat käyttävät, mutta eivät jääneet kiinni. Elämä ei ole reilua.

Tunnisteet: ,