Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Rovaniemen markkinoilla

Eipä tarvitse ihmetellä, miten suoramarkkinoijat saavat numeroita helposti haltuun [via Kaleva]. Yleensä puhelu alkaa, että kävit xx.xx Rovaniemen xx markkinoilla tai kysyttäessä mistä he ovat numeronsa saaneet. Asia on vain niin etten ole käynyt Rovaniemellä armeijan jälkeen. He joko huijaavat tai sitten jokin epärehellinen taho on myynyt numeroni heille väittäen numeroiden olevan kerätty kyseisillä markkinoilla. Uutisessa esitetty keino on uusi numeroiden keräykseen. On erittäin hankala estää numeron keräys, jos sitä ei edes tiedä antaneensa. Kännykällä kannattaa surffailla :).

Onhan niitä muitakin reittejä kerätä numeroita, mutta uusi keino pisti silmään ja halusin raportoida sen muillekin. Onneksi olen niin jäärä, että harvoin minulle kaupataan mitään. Olen varmaan junttien rekisterissä, joille ei kannata soitella. Ilmaisen kuitenkin huoleni numeroni varastamisesta.

[Update]: Unohdinkin mainita, että nykyinen S60 selain tukee HTTP ja WAP pinoja samalla yhteydellä, joten tietyn yhteysryhmän käytöllä ongelmasta ei pääse eroon.

Tunnisteet:

3 Comments:

At 05 toukokuuta, 2008 10:48, Blogger Marlock Birchsson said...

Mikä operaattori sulla on? Kokeiles marko.tosimies.net/num.php

Sonera ei näytä välittävän tuota numeroa, hiukan eri parametreja on näkyvissä riippuen käytätkö wap vai internet-yhteyttä. Elisa ilmeisesti välittää numeron.

Tuota nettiosoitetta ei tarvi julkistaa tässä kommentissa, näkyy vähän turhan pajon noita serverin tietojakin tuolla. Mutta jos numero näkyy niin laita viestiä missä parametrissa se tulee.

 
At 05 toukokuuta, 2008 20:58, Blogger dalai said...

Elisan liittymällä näkyy ja vieläpä useasti :D

Vaimon TeleFinlandin (Sonera) liittymällä ei näy.

Heh... Huomasin vain noita headereita pöyhimällä, että tuossa N82:ssa on oma headeri Nokian musiikkikaupalle valmiina. Ei hyvin mene, jos tarttee noin tunnistautua, miten käytetään. Joo, lisätään sellainen headeri mikä kertoo, mitä versiota käytetään...

 
At 05 toukokuuta, 2008 20:59, Blogger dalai said...

Sori, muutapa äkkiä tuota osoitetta, kun tuota kommenttia ei saa enää imutettua pois... jostain kumman syystä...

 

Lähetä kommentti

<< Home