Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Ravintokoodi.fi

Ravintokoodi.fi on palvelu, joka listaa ruokaostoksesi Keskon kaupoissa pl. K-Marketit ja näyttää näiden perusteella kuinka terveellisesti syöt. Idea on vallan loistava. On reilua, että kuluttajista kerättyä tietoa annetaan heille takaisin. Palvelulla ei tietenkään ole puhtaat jauhot pussissa, vaan sillä kannustetaan ihmisiä käymään vain tietyn ketjun kaupoissa ja ostamaan laajemmin eri tuotteita. Laajemmalla tarkoitan terveellisempiä eli kalliimpia ruokia :D. Tämä on hieman kärjistetty lausuma.

Olen tykännyt palvelusta ja sen vuoksi piti vaihtaa kauppaketjua. Tämä ei ollut ainoa syy, mutta kiva lisä kuitenkin. Lisäsin alle kuvan kuluvasta statuksesta. Ostokset koostuvat muutamasta kauppakerrasta ja useimmilla kerroilla on ostettu lähinnä leivontatarvikkeita. Ja aivan oikein, palvelun tulokset näyttävät huonoilta. Rasva (voi), kananmunat, sokeri ja jauhot aiheuttavat suurimmat tuhot.
From Sekalaista tauhkaa

Palvelun tarjoamaa analyysejä:
  1. Esim. kuitujen alta näytetään tuotteet joissa on kuituja ja vihreällä pallukalla on listattu tuotteita, jotka ovat hyviä lähteitä kyseisellä alueella. Näin pystyy helposti ohjaamaan itseään terveellisempien tuotteiden ääreen.
  2. Historiatieto näyttää miten minkäkin ryhmän osuus on mennyt kuukausittain. Tavoite alueet ovat selvästi esillä ja pilarin väri kertoo milloin on mennyt putkeen ja milloin ei. Pilari on tosin punainen vaikka olisit 0.1% tavoitearvosta. Niuhoa, mutta johonkin ne rajat on vedettävä :)
  3. Vaihtoehtoja leaf tarjoaa esimerkkejä hyvistä vaihtoehdoista kyseisessä kategoriassa. En tiedä vaihtuvatko nämä ajan mittaan eli ohjaillaanko näillä asiakkaita kuukausittain joidenkin tuotteiden kimppuun. Aika näyttää tämänkin ja kuluttaja tekee viimekädessä päätöksen mitä hän ostaa.
Palvelun käyttö on helppoa kuin heinänteko. Käyt kaupassa ja tulet katsomaan miten kävi. Tietyllä viiveellä tietenkin. Käytössä on yksi suuri vika. Se ei muista sinua eli käyttäjän täytyy kirjautua jokaisella kerralla palveluun uudestaan. Edes selain ei muista salasanaa sivuille. Huoh! Kehitysideana näkisin, että palvelu voisi listata paljonko rahaa kyseisiin ostoksiin on käytetty. Näin näkisi yhdellä silmäyksellä miten kuukausittainen ostosten määrä on kehittynyt ja paljonko rahaa on upottanut esim. karkkeihin :).

Tunnisteet: