Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Tumpelointia

Pitäisi joskus muistaa vanha ja hyvä sanonta - Mikäli et tiedä mitä teet älä tee mitään. Tämän säännön unohtaminen on aiheuttanut minulle monia harmaita hiuksia vaikka hiusten harmaus on tällä hetkellä hieman virtuaalissävytteistä.

Syy tähän on Ubuntun Update Manager. On perin kätevää, että fiksit puskeutuvat lähes automaattisesti koneelle, mutta ongelmaksi koituu pakettien automaattinen hyväksyntä käyttäjän taholta. Se johtuu siitä, että paketteja tulee liian tiheästi ettei niiden sisältöihin jaksa paneutua.

Tällä kertaa rikoin Amarokin. Se rikkoutui ilmeisesti perjantaisista KDE-kirjastojen uusista versioista. En jaksa käännellä Amarokin viimeisintä versiota ja toivoa, että se alkaisi toimimaan näillä kirjastoilla. Ehkä joskus, kun riittää energiaa. Vaihdoin takaisin XMMS:ään kunhan ensin asentelin siihen Last.FM pluginin.

Ongelmana on ilmeisesti se, että Ubuntun Update Managerissa kirjastot päivittyvät nopeammin kuin itse sovellukset. Tarkistin ettei Amarok ole päivittynyt. Mikäli kirjastojen uudet versiot eivät ole yhteensopivia vanhojen kanssa, kirjastoja käyttävät ohjelmat kräsähtävät kauniisti. Hieno homma. Käsityötä tarjolla mistä en pidä yhtään, koska minulla ei ole aikaa tehdä sitä.

[Update]: Picasa ja xpdf olivat hävinneet samaan syssyyn? Package manager rules. Täytyy varmaan asentaa uudelleen, kun tavara on levällään kolmella kovalevyllä, jotka ovat osin linkitetty ristiin :D

Ongelman ratkaisu löytyi. Osio jossa on kernelin tauhkat oli tullut täyteen. Siksi osa ohjelmista ei latautunut, koska tilaa ei yksinkertaisesti ollut. En tiedä miten Ubuntu tekee levyjaot ja paljonko se varaa niille defaulttina tilaa. En muista säätäneeni osioinin yhteydessä levykokoja, joten uskaltaisin väittää tämän olevan Ubuntun feature. En koskaan tekisi itse tmpfs nimistä levyosiota vain rehellisen tmp:n tai jotain ihan muuta vanhan kunnon RedHatin tyyliin. Kannattaa näköjään tuokin hakemisto linkittää autuaammille hautuumaille, koska osiota on jäljellä puhdistuksen jälkeen 4%. Seuraavan moduulin installoinnin jälkeen osio on täynnä. Opin vaihteeksi olemaan luottamatta mihinkään valmiiksi tehtyyn. Yllättäen. (Kaiken tämän takana on oikeasti se, että olen vain niin tautisen tyhmä ja tumpelo!)

Tunnisteet: